Tätä
italialaistyyppistä kasviskeittoa voi muokata aina sen mukaan, mitä aineksia
kaapista löytyy. Tässäpä yksi versio.Lihaversion saa lisäämällä esim. palvikinkkua pieninä kuutioina.
Kuusi annosta
2 rkl
oliiviöljyä
1 iso
keltasipuli
2 valkosipulin
kynttä
1 purjo
2 porkkanaa
kesäkurpitsa
pala
mukulaselleriä tai pari varsisellerin vartta
3 isohkoa
kiinteää tai yleisperunaa
pieni prk
tomaattipyrettä
2 litraa
kasvislientä (kuutiosta)
pakastettuja
papuja/pakasteherneitä/säilykepapuja huuhdottuna
noin 100 g
spagettia pätkittynä tai muuta pastaa tai vajaa desi puuroutumatonta riisiä
provencen
yrttisekoitusta tai kuivattua basilikaa
suolaa tarpeen
mukaan
mustapippuria
myllystä
pinnalle
silputtua persiljaa tai basilikaa
parmesaania
raastettuna
Kuullota
sipuleja öljyssä. Lisää tomaattipyre ja sekoittele. Lisää loput pilkotut
kasvikset ja kasvisliemi. Anna kiehua reilu kymmenen minuuttia. Kun kasvikset
alkavat kypsyä, lisää spagetti tai muu pasta ja pakasteherneet tai -pavut.
Keitä pasta kypsäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Silppua
valmiin keiton pinnalle persiljaa tai basilikaa. Tarjoa raastetun parmesaanin
ja tuoreen leivän kera.