Aivan mahtavia makuja syntyy sitruunan, fetan ja oliiviöljyn,
mintun ja kasvisten yhdistelmänä. Lämmin salaatti on myös kauniin värikäs. Netistä
löydetty ohje tallentuu tänne blogiin varmasti tulevia uusia käyttökertoja varten.
Kahdelle:
pieni
luomusitruuna
2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
½ tl sokeria
½ + ½ tl suolaa
1 rs (n. 100 g) kirsikkatomaatteja, mielellään oransseja
1 keltainen paprika
1 punasipuli tai ½ suurehkosta punasipulista
1 pkt fetaa (n. 200 g)
¼ tl mustapippuria myllystä
1 rkl punaviinietikkaa
tuoretta minttua
Pane uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Pese sitruuna. Leikkaa
puolikas isosta tai pieni sitruuna noin puolen sentin viipaleiksi. Poista
mahdolliset siemenet. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä sitruunaviipaleita pari
minuuttia. Siivilöi ja laita kuivumaan talouspaperin päälle.
Sekoita 1 rkl öljyä, 1 tl kuivattua oreganoa, sokeri ja
suola. Laita sitruunaviipaleet öljyyn ja sekoita. Levitä sitten
sitruunaviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja pane uuniin noin
puoleksi tunniksi.
Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen. Huuhtele ja valuta
kirsikkatomaatit. Pistele ne haarukalla tai hammastikulla. Kuutioi paprika sekä
kuori ja lohko sipuli. Laita pellille. Lisää feta isoina paloina tai
kokonaisena. Sekoita joukkoon loppu öljy, oregano, suola ja pippuri. Paahda
uunissa 15–20 minuuttia.
Pirskottele valmiin annoksen päälle viinietikkaa ja minttua.