Sakean, jopa muhennosta muistuttavan keiton ulkoasu on kaikkea muuta kuin houkutteleva, mutta onneksi maku pelastaa. Varsinkin lämmitettynä keitto on mitä oivallisinta. Idea keitolle tuli Valion nettisivuilta löytyneestä ohjeesta.
4 annosta
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 iso tai 2 pienempää porkkanaa
lohko valkokaalta
1–2 rkl öljyä
2 dl punaisia linssejä
n. 8 dl vettä
1–2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
2–3,3 dl ruokakermaa (10 %)
n. 2 rkl sweet chili sause -kastiketta
hieman mustapippuria
hieman paprikajauhetta
tarvittaessa suolaa
Tarjolle raejuustoa, jos tekee mieli ja vaaleaa hyvää
leipää.
Kuullota öljyssä pieniksi hienonnettuja vihanneksia, kunnes
sipuli kuullottuu ja muut vähän pehmenevät. Lisää vesi, kiehauta ja lisää
huuhdellut linssit. Lisää myös liemikuutiot, kerma ja maustekastike. Keitä
parikymmentä minuuttia. Linssit ovat todennäköisesti hajonneet keittoon ja
saostaneet sen. Paprikajauhe antaa hieman väriä keittoon. Yleensä laitan
tomaattisosetta linssikeittoon, mutta tällä kertaa jätin sen väliin.