Hyvä lisukesalaatti esimerkiksi (uunissa) paistetulle
broilerin rintafileelle/ohutleikkeelle. Paistoin porkkanapalat broilerien
vierellä, porkkanat tarjosin erikseen.
4 annosta
300 g porkkanoita
1 prk, noin 2.5 dl kypsiä
kikherneitä
1 punasipuli ohuina viipaleina
2 isoa kourallista rucolaa
2 rkl tuoretta minttua
hienonnettuna
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
hienonnettuna
100 g fetaa murusteltuna
Kastike
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1–2 tl juoksevaa hunajaa
1 tl harissatahnaa tai sambal
oelek -chilisäilykettä
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jauhettua juustokuminaa
suolaa
Kuori ja paloittele porkkanat. Paahda uunissa 225 asteessa
noin 15 min tai keitä kattilassa kypsiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää
huuhdeltujen kikherneiden ja porkkanoiden joukkoon. Sekoita hyvin. Ripottele
yrttisilppu ja fetamurut pinnalle.
Broilerinfileille ripottelin suolaa (1 tl/400 g lihaa),
mustapippuria myllystä sekä curry- ja paprikajauhetta. Kypsyvät samaan tahtiin
porkkanoiden kanssa.
Ohje on mukaelma jostakin joskus nappaamastani ohjeesta.