Tämä ihana kesäinen perunasalaatti
varhaisperunoista sopii erityisen hyvin grillatun kalan kanssa, mutta
on maukasta vaikka yksinään, tai vaikkapa keitettyjen nakkien
kanssa. Ohje oli alun perin Allt om mat -lehdessä jokunen
vuosi sitten (julkaisutiedot ovat jääneet merkitsemättä
irtireväistyyn sivuun), ja salaatti oli grillattujen nieriöiden
lisukkeena. Salaatista on tullut jokakesäinen herkku.
n. 600 g vastakeitettyjä
varhaisperunioita
1 punasipuli
2 rkl ruohosipulia
pieni nippu tilliä
1–2 rkl valkoviinietikkaa
0,5–0,75 dl rypsiöljyä
1–2 tl (karkeaa) dijonsinappia
(hätätilassa tavallista)
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria
Sekoita kulhossa ohueksi viipaloitu
punasipuli, silputtu ruohosipuli ja tilli sekä viipaloidut tai
paloitellut vastakeitetyt perunat. Kuumenna kasarissa viinietikka,
öljy, sinappi, suola ja pippuri koko ajan sekoittaen. Kaada kastike
peruna-sipuli-yrttiseoksen päälle, sekoita ja siirrä
tarjoilukulhoon.