Tämän klassikkopiirakan ohje löytyy
moneltakin nettisivulta, mutta kirjaanpa sen ylös itsellenikin.
Grahamjauhot antavat oman säväyksensä pohjataikinaan, mutta voi
sen tehdä kokonaan tavallisista vehnäjauhoista. Punaiset
viinimarjat ja puolukat sopivat erityisen hyvin tähän leipomukseen.
Talvella heitän marjat suoraan pakastimesta piirakkapohjan päälle,
mutta sitten varalta paistan piirakkaa kymmenisen minuuttia pidempään
(käännän lämmön uunista pois päältä puolen tunnin jälkeen).
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja eli
täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4–5 dl marjoja
1 prk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää
muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää käännellen.
Taputtele taikina voidellun, matalan piirakkavuoan pohjalle ja
reunoille. Levitä marjat pohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset
keskenään ja kaada päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa
puolisen tuntia.