4–6 annosta
Pohja
100
g huoneenlämpöistä voita
2–2,25
dl vehnäjauhoja
0,5
dl täysjyvävehnäjauhoja
½
prk maitorahkaa
ripaus
suolaa
Täyte
200
g purjoa, eli pienehkö purjo
100
g parsakaalia
200
g fetajuustoa
75–100
g juustoraastetta, esim. emmental
½
prk maitorahkaa
1
prk ranskankermaa tai kermaviiliä
2
munaa
mustapippuria
myllystä
paprikajauhetta
kuivattua
basilikaa
vähän
yrttisuolaa (varovasti, feta on suolaista!)
Nypi
pehmeä voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää ripaus suolaa ja rahka.
Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä voidellun
piirakkavuoan (ø noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla
ja laita jääkaappiin. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Halkaise,
huuhtele ja viipaloi purjo puolen sentin viipaleiksi. Huuhtele ja leikkaa parsa
pieniksi kukinnoiksi. Purjoa ja parsaa voi kevyesti kypsentää pannulla
öljytilkassa, mutta hyvää tuli, vaikka laitoin esikypsentämättä. Murenna
fetajuusto ja raasta emmental. Levitä taikinapohjalle purjot, parsat ja
fetamurut. Sekoita rahka, ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteita. Kaada
seos täytteen päälle.
Paista
uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä se
lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan asettua hetki ennen tarjoilua.