Teen
vähintään kerran kesässä jälkkäriksi Romanovin mansikoita.
Appelsiinimehun ja -liköörin maut sopivat todella hyvin yhteen
mansikoiden kanssa. Jälkkärin kruunaa kermavaahto,
rahka-kermavaahto tai mascarponevaahto.
Neljälle:
500
g/1 l mansikoita
1
appelsiinin mehu
appelsiinin
kuoriraastetta
2–3
rkl appelsiinilikööriä (Cointreau)
3
rkl sokeria
2
dl kuohukermaa tms.
Perkaa
marjat. Puolita pienet ja viipaloi isot. Laita mansikat kulhoon. Pese
appelsiini, ja raasta siitä vähän kuorta. Purista appelsiineista
mehu, lisää mehuun kuoriraaste, sokeri ja likööri. Säästä
halutessasi ruokalusikallinen likööriä maustamaan kermavaahtoa.
Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Kaada liemi mansikoiden päälle.
Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti. Laita
jälkiruokakulhoon mansikoita liemineen ja päälle sokeroitua ja
kevyesti vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Nauti.
Ohjetta
voi tuunata oman maun mukaiseksi lisäämällä sokerin ja/tai
liköörin määrää. Tujumman maun saa jättämällä mehun pois ja
käyttämällä vain likööriä. Lisäksi voi käyttää
mansikkalikööriä, jos on. Appelsiinimehun voi vaihtaa
sitruunamehuun.