tiistai 5. syyskuuta 2017

Frittata, kasvismunakas uunissa


Uunissa valmistettavalla munakkaalla on hieno italialainen nimi frittata. Muunnelmia on lukemattomia. Tähän versioon sain innoituksen oman kasvimaan kesäkurpitsasta. Monessa ohjeessa käytetään minitomaatteja, mutta koska niitä ei sattunut olemaan, käytin tavallisia tomaatteja. Erilaisia yrttejä voi laittaa mausteeksi.

Kahdelle
sipuli
kesäkurpitsa
paprikaa
tomaatteja
öljyä
4 munaa
n. 1 rkl maitoa/kermaa
n. 25–30 g parmesaania tai esim. emmentaalia raastettuna
rippunen suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä maun mukaan, silppuna. Esimerkiksi basilika/kirveli/lehtipersilja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota sipulisilppua ja paprikapaloja paistinpannulla öljyssä. Lisää pannulle kesäkurpitsapalaset ja hauduta vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko munat kulhoon, lisää maito tai kerma ja sekoita. Mausta varovasti suolalla (parmesaani on suolaista!) ja pippurilla. Lisää juustoraaste. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan ja asettele tomaattiviipaleet pinnalle. Kaada muna-juustoseos vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia. Lisukkeeksi sopii salaatti.