Uunissa valmistettavalla munakkaalla on
hieno italialainen nimi frittata. Muunnelmia on lukemattomia. Tähän
versioon sain innoituksen oman kasvimaan kesäkurpitsasta. Monessa
ohjeessa käytetään minitomaatteja, mutta koska niitä ei sattunut
olemaan, käytin tavallisia tomaatteja. Erilaisia yrttejä voi
laittaa mausteeksi.
Kahdelle
sipuli
kesäkurpitsa
paprikaa
tomaatteja
öljyä
4 munaa
n. 1 rkl maitoa/kermaa
n. 25–30 g parmesaania tai esim.
emmentaalia raastettuna
rippunen suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä maun mukaan, silppuna. Esimerkiksi basilika/kirveli/lehtipersilja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuullota sipulisilppua ja paprikapaloja paistinpannulla öljyssä.
Lisää pannulle kesäkurpitsapalaset ja hauduta vielä hetki. Mausta
suolalla ja pippurilla. Riko munat kulhoon, lisää maito tai kerma
ja sekoita. Mausta varovasti suolalla (parmesaani on suolaista!) ja
pippurilla. Lisää juustoraaste. Kaada kasvikset voideltuun
uunivuokaan ja asettele tomaattiviipaleet pinnalle. Kaada
muna-juustoseos vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 20–25
minuuttia. Lisukkeeksi sopii salaatti.