Hasselbackan
perunat ovat keitettyjä tai yksinkertaisia uuniperunoita hieman työläämpiä
valmistaa, mutta pieni vaivannäkö palkitaan hyvänmakuisilla ja kivannäköisillä
perunoilla. Hankalinta hasselbackan perunoiden tekemisessä on viipaloida peruna
siten, että viipaleet pysyvät pohjasta kiinni. Olen ratkaissut ongelman
varaamalla yhden puukapustan ainoastaan ja vain tähän tarkoitukseen. Kun
perunan laittaa kauhan pesään, syntyy luonnostaan suoja liian syviä viiltoja
vastaan. Toinen mahdollisuus on virittää kaksi suoravartista puista
paistolastaa vierekkäin ja laittaa iiden väliin viipaloitava peruna.
Perunat
voi joko kuorruttaa korppujauhoilla tai juustoraasteella.
Neljälle
8
keskikokoista perunaa, kiinteä lajike
noin
20 g voita sulatettuna
½
tl suolaa
1
tl paprikajauhetta
2
rkl korppujauhoja tai
½
dl juustoraastetta (esim. emmetal)
Laita
uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori perunat. Leikkaa perunat viipaleiksi siten,
että viipaleet jäävät kiinni pohjasta. Aseta perunat uunipellille leivinpaperin
päälle tai voideltuun uunivuokaan. Voitele voisulalla. Paista puolisen tuntia.
Voitele vielä voisulalla (jos sitä jäi) ja mausta perunat. Ripottele päälle
korppujauhot tai juustoraaste. Paista vielä noin 15 minuuttia.
Edit (20.11.2017) Lisätty kuva kauhasta.
Löysin kuin löysinkin tietokoneen syövereistä kuvan kauhasta, jota käytän apuna perunoiden viipaloimiseen.
Edit (20.11.2017) Lisätty kuva kauhasta.
Löysin kuin löysinkin tietokoneen syövereistä kuvan kauhasta, jota käytän apuna perunoiden viipaloimiseen.