Helppo,
nopeahko ja maukas keitto syntyy Eeva
Salosen Ruokatorstai-kirjan
ohjeella tai sitä hieman muunnellen. Kasviksia ja mausteita voi vaihdella
mielitekojen tai kaappitilanteen mukaan, ja esimerkiksi perunat voi jättää kokonaan
pois. Perusohjeessa ei ole palsternakkaa, naurista tai aromisuolaa, mutta
kirjan ohjeessa keittoon lisätään tuoretta kirveliä ja persiljaa.
Neljä
annosta
1 l kasvislientä
kuutioista
1 sipuli tai salottisipuli pieniksi kuutioiksi pilkottuna
2 porkkanaa
3 perunaa
1 palsternakka
pala lanttua
pienehkö nauris
pala mukulaselleriä
100 g sulatejuustoa
mustapippuria
kuivattua basilikaa
ripaus kuivattuja
Provencen yrttejä
tai tuoreita yrttejä,
kuten kirveliä ja persiljaa
aromisuolaa (yrttisuolaa)
Kiehauta
litra vettä ja lisää kasvisliemikuutiot. Kuori ja raasta kasvikset, jotka voit
heitellä kattilaan sitä mukaa kuin ne saa raastettua. Paloittele sulatejuusto
ja lisää nokareet kattilaan. Lisää kuivattuja yrttejä. Keitä noin 10 minuuttia.
Mausta mustapippurilla ja makustele. Lisää tarvittaessa aromisuolaa tai
yrttisuolaa. Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta lopuksi.
Tarjoa
tuoreen leivän kera.