Erityisen
hyvää kalan kaverina on tämä tomaattia ja fenkolia sisältävä simppeli salaatti.
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kirsikkatomaatteja, mutta kotimaiset
perustomaatit olivat oikein hyviä. Ohjeen löysin Allt om mat -lehden grillausteemanumerosta vuodelta 2015.
Neljälle:
1 fenkoli
2 salottisipulia
3 rkl
sitruunamehua
2 + 2 rkl
oliiviöljyä
½ tl + 1 tl
hiutalesuolaa
noin 400 g
tomaatteja tai erivärisiä kirsikkatomaatteja
vähän
mustapippuria myllystä
tuoretta tai
kuivattua tilliä
Puhdista
fenkoli ja kuori sipulit. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi, mieluiten
mandoliinilla. Leikkaa myös sipulit (varo sormia!). Laita kulhoon ja sekoita
joukkoon sitruunamehu, 2 rkl öljystä ja puoli teelusikallista suolaa. Anna
seistä hetki. Pilko tomaatit tai viipaloi kirsikkatomaatit, lisää ne fenkolin
ja sipulin joukkoon. Lisää jälleen öljyä, suolaa ja pippuria. Ripottele lopuksi
päälle tilliä. Anna makujen tasaantua vähintään hetki ennen tarjoilua.
Aterialla
syötiin lisäksi keitettyjä puikulaperunoita, savustettua nieriää (linkki) ja
sinappista kastiketta (linkki).