Ihana,
nopea ja helppo jälkiruoka syntyy munanvalkuaisesta, sokerista ja purkillisesta
lasten mangososetta. Mausteeksi ripsautetaan vaniljasokeria ja jos oikein
rohkeaksi haluaa heittäytyä, niin lisäksi hippunen jauhettua inkivääriä. Ohjeen
löysin Kodin parhaat juhlat -kirjasta
(Roininen ja Kämäräinen, WSOY), mutta puolitin sen neljälle sopivaksi.
Muna-sokerivaahdon voi tietysti maustaa vaikka vadelmilla, mutta perusohje
toimi hyvin. Ja olisihan sitä voinut soseuttaa tuoretta mangoa, tai
säilykkeestä.
Ohjeessa
vaahto koristellaan sitruunamelissan lehdillä, mutta niitä ei tähän hätään
ollut, enkä laittanut mitään. Sitruunamelissasta saisi hieman kirpsakkuutta
mangon makua tasapainottamaan, mutta hyvää oli ilmankin.
Neljä annosta
1 prk (1 dl, 135
g lastenruokaa) mangososetta
2 valkuaista
0,75 dl sokeria
½ tl
vaniljasokeria
(ripaus
inkivääriä)
sitruunamelissan
lehtiä
Vaahto
kannattaa tehdä joko juuri ennen aterian alkua, jotta vaahto ei lässähdä.
Vaahto syntyy niin nopsaan, että sen voi tehdä heti pääaterian jälkeen, vieraat
- jos sellaisia on - tuskin ehtivät pitkästyä tai kaivata kokkia keittiöstä.
Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten sokeri vähitellen koko ajan
vatkaten. Mausta. Kääntele sose vaahdon joukkoon. Vaahtoon saa jäädä
soseraitoja. Annostele kauniisiin annosmaljoihin ja säilytä jääkaapissa jos et
tarjoile heti. Koristele sitruunamelissan lehdillä juuri ennen tarjoilua.