Reilussa
rasvassa paistetut lätyt saa kuulostamaan terveellisiltä lisäämällä taikinaan
ryöpättyjä ja silputtuja nokkosia tai vaihtoehtoisesti pinaattia. Lätyt
maistuvat hyviltä joko salaatin kanssa tai hillon kera. Tai ripauksella sokeria
maustettuna.
0,5–1 l
nokkosenlehtiä
5 dl maitoa
2 munaa
2,5 dl
vehnäjauhoja (osan voi korvata grahamjauhoilla ja/tai leseillä)
0,5 tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl öljyä tai
sulatettua voita
paistamiseen voita
ja öljyä
Kiehauta,
valuta ja silppua nokkoset. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja sitten
muut aineet. Vatkaa tasaiseksi. Lisää nokkoset. Anna taikinan turvota puolisen
tuntia. Paista joko suuria lättyjä tai lättypannulla pieniä.