tiistai 26. kesäkuuta 2018

Nokkoslätyt 1



Reilussa rasvassa paistetut lätyt saa kuulostamaan terveellisiltä lisäämällä taikinaan ryöpättyjä ja silputtuja nokkosia tai vaihtoehtoisesti pinaattia. Lätyt maistuvat hyviltä joko salaatin kanssa tai hillon kera. Tai ripauksella sokeria maustettuna.

0,5–1 l nokkosenlehtiä
5 dl maitoa
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata grahamjauhoilla ja/tai leseillä)
0,5 tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl öljyä tai sulatettua voita
paistamiseen voita ja öljyä

Kiehauta, valuta ja silppua nokkoset. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja sitten muut aineet. Vatkaa tasaiseksi. Lisää nokkoset. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista joko suuria lättyjä tai lättypannulla pieniä.