torstai 13. syyskuuta 2018

Änglamat, ruotsalainen jälkiruoka



puolukkainen jälkiruoka. Kuva: Tuula Leskinen

Hyvä ja helppo jälkiruoka löytyy naapurimaan perinnejälkkäreistä. Tästä löytyy netistä monenlaisia muunnelmia, mutta perinteisin lienee korppuihin ja puolukkahilloon perustuva versio.

Neljälle:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1,5 dl puolukkahilloa
4 korppua tai 8 pienempää keksiä paloiteltuina

Vispaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon hillo ja korpun- tai keksinpalat. Laita joko isoon tarjoilukulhoon tai annoskuppeihin. Keksimurut voi laittaa myös annoskulhon pohjalle.

Vaihtoehtoisesti hillon voi korvata tuorepuolukoilla (tai pakaste-) ja sokeroimalla kermavaahdon. Korppujen tilalla voi käyttää kakkupohjaa tai mitä keksejä kotona sattuu olemaan. Jouluisen version saa käyttämällä piparkakkuja.

Puolukkahillon voi vaihtaa vadelmahilloon tai sitten voi käyttää tuoreita marjoja. Kermaa voi keventää vaihtamalla puolet Philadelphia-juustoon.