Hyvä
ja helppo jälkiruoka löytyy naapurimaan perinnejälkkäreistä. Tästä löytyy
netistä monenlaisia muunnelmia, mutta perinteisin lienee korppuihin ja
puolukkahilloon perustuva versio.
Neljälle:
2
dl vispi- tai kuohukermaa
1,5
dl puolukkahilloa
4
korppua tai 8 pienempää keksiä paloiteltuina
Vispaa
kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon hillo ja korpun- tai keksinpalat. Laita joko
isoon tarjoilukulhoon tai annoskuppeihin. Keksimurut voi laittaa myös
annoskulhon pohjalle.
Vaihtoehtoisesti
hillon voi korvata tuorepuolukoilla (tai pakaste-) ja sokeroimalla
kermavaahdon. Korppujen tilalla voi käyttää kakkupohjaa tai mitä keksejä kotona
sattuu olemaan. Jouluisen version saa käyttämällä piparkakkuja.
Puolukkahillon
voi vaihtaa vadelmahilloon tai sitten voi käyttää tuoreita marjoja. Kermaa voi
keventää vaihtamalla puolet Philadelphia-juustoon.