Kohmeiset
karpalot ja kuuma kinuskikastike ovat klassikkoyhdistelmä. Suoretkeilyn
antimena saimme mukaamme niin pienen määrän karpaloita, että katsoin parhaaksi
jatkaa annosta vaniljajäätelöllä. Marjat olivat jääkaappikylmiä. Ihana kylmän
ja kuuman sekä kirpeän ja makean yhdistelmä!
Tämä
annos on kahdelle. Kastiketta voi tuunata lisäämällä siihen hieman vaniljasokeria
tai viimeisenä puolisen teelusikallista voita.
Kahdelle
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
Keitetään
pienessä kattilassa kymmenisen minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa. Älä
kiehuta liian kuumalla hellalla, lukemieni ohjeiden perusteella kastike saattaa
silloin sakkaantua.
Annokseen
tulee vähän jäätelöä, marjoja päälle ja viimeiseksi kuumaa kastiketta.