Joka
tapauksessa söimme aterian ilman riisi- tai nuudelilisukkeita, vaikka ohjeessa
mainostetaan riisiä, kello oli jo niin paljon illalla. Otimme vain vähemmän
lientä lautaselle. Kastiketta jäi sitten sopivasti toista ateriaa ja riisiä
varten. Oli jo myös niin hirveä nälkä, että annoksen kuvaaminen ei käynyt
mielessäkään.
Pitää
tarkentaa, kotona oli melkein kaikkia aineksia, sillä ohjeessa mainittua limeä
meillä ei ollut, mutta korvasin sen hyvällä menestyksellä sitruunamehulla.
Kannattaa pitää mielessä, että limellä ja sitruunalla on selkeä makuero!
Kastike:
2 dl (pieni prk)
kookosmaitoa
2 rkl
maapähkinävoita
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl lime- tai
sitruunamehua
½ dl vettä
Sekoita kaikki
ainekset kulhossa.
300 g broileria
2 rkl öljyä
(rypsiöljyä)
suolaa
currya
paprikaa
mustapippuria
1 pss, noin 400 g
wokkivihanneksia (Bali)
tai tuoreita
vihanneksia oman valinnan mukaan
Pinnalle
suolapähkinöitä (jos on)
Suikaloi
rintafileet suupaloiksi ja paista öljyssä. Mausta vajaalla teelusikallisella
suolaa ja maun mukaan currylla, paprikalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle
pakaste- tai tuoreet vihannekset ja paista vielä 6–8 minuuttia. Lisää kastike
ja anna kuumentua.
Tarjoile
basmatiriisin, nuudelien tai vaalean leivän kanssa.