Eeva Salosen Ruokatorstaista löytyy perusohje omalle
muunnokselleni fenkolikeitosta täytetyn pastan kera. Kirjassa käytetään
kuivattuja juustotäytteisiä tortellineja, mutta niitäpä en marketista
löytänytkään. Joskus vuosia sitten olen niitä viimeksi ostanut, joten en ole
varma onko niitä enää myynnissä vai enkö vain hoksannut katsoa oikeasta
hyllystä.
Keitossa
on paljon hyviä makuja, ja sen voi joko soseuttaa tai olla soseuttamatta.
Valmiin annoksen päälle voi ripotella juustoraastetta, tai olla ripottelematta.
Meillä sattui olemaan pecorinoa, joten käytin sitä. Emmentaal-juusto käy
varmasti, ja miksipä ei vaikka raejuusto.
Neljä
annosta
150 g kuivattuja
tortellineja tai
2 rasiaa
tuoretortellineja (aurinkokuivattu tomaatti- ja juustotäytteisiä tai
juustotäytteisiä)
1 isohko fenkoli
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota tai
fondia vastaava määrä
100 g sulatejuustoa
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria
persiljasilppua
juustoraastetta
Huuhtele
fenkoli ja leikkaa kovimmat varret pois. Halkaise ja leikkaa ohuiksi
suikaleiksi. Pätki halutessasi suikaleet lyhyemmiksi, etenkin jos et soseuta
keittoa. Laita suikaleet kiehumaan kanaliemeen. Keitä fenkolin kypsyessä pasta,
valuta kypsät pastat.
Kun
fenkolit ovat kypsyneet, soseuta keitto (jos haluat), lisää muut ainekset,
kuumenna ja makustele suolan ja pippurin lisäämistarve.
Annostele
keittolautasille kypsää pastaa ja kauho päälle keittoa. Tarjoile juustoraasteen
kanssa.