Kesän
ainoa kesäkurpitsa omalta maalta herättäisi lähinnä hilpeyttä, ellei muistoissa
olisi vielä keväinen taimien vaaliminen ja varominen. Käytin ainokaiseni kahden hengen
annokseen pastakastiketta. Pastana oli fettucine tuorepastaa. Feta, tai tässä
tapauksessa salaattijuuston jämät, antaa mukavaa terävyyttä kastikkeen makuun.
Kahdelle
pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
pienehkö kesäkurpitsa
1/3 – ½ prk
fetaa/salaattijuustoa
1 rkl sitruunamehua
lehtipersiljaa
pari oksaa timjamia
rippunen suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl rypsiöljyä (tai
vähemmän)
1 pkt (250 g) tuorepastaa
Laita
pastavesi kiehumaan (tavallinen liesi). Ihanteellinen ajoitus käy niin, että
vihannekset kypsyvät sen parisen minuuttia mitä tuorepastan kypsyminen vaatii,
tai korkeintaan hetken pidempään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuullota sipuleja öljyssä hetki. Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi
suikaleiksi ja lisää pannulle. Lisää hienonnetut yrtit ja lisää nekin pannulle.
Kypsennä hetki. Mausta varovasti suolalla. Valuta kypsä pasta ja lisää
pannulle. Lisää sitruunamehu, feta murustettuna ja mustapippuria.