Kikhernesäilykkeen liemi korvaa munanvalkuaisen marenkien teossa
mainiosti. Kikherneitä ei tietenkään heitetä pois, vaan käytetään johonkin
sopivaan ruokaan. Liemen. pitää olla
nimenomaan säilykkeen lientä.
n. 1,5 dl lientä kikhernesäilykkeestä
saman verran hienoa
sokeria
Pane uuni lämpiämään 125 asteeseen, ja laita leivinpaperi pellille
valmiiksi. Valuta kikhernesäilykkeen liemi kuppiin, mittaan tms. ja varaa saman
verran hienoa sokeria. (vajaa 1,5 dl)
Vispaa vatkauskulhossa lientä viitisen minuuttia, helpoimmin homma käy
sähkövatkaimella, mutta tavallinen käsikäyttöinen vispilä käy myös. Kun vaahto
on kuohkeaa ja kiinteää, lisää sokeri vaahtoon ja vatkaa lisää toiset viisi
minuuttia.
Tee kekoja kahdella lusikalla leivinpaperin päälle. Pane pelti uuniin
keskitasolle, ja pudota lämpö sataan asteeseen. Anna kuivua noin 1,5 tuntia
(tarkkaile välillä, etteivät ala ruskistua). Käännä sitten lämpö kokonaan pois,
mutta anna marenkien olla uunissa vielä puolisen tuntia. Kikhernesäilykkeen
liemestä tehdyt marengit leviävät vähän, toisin kuin kananmunasta tehdyt.