keskiviikko 28. elokuuta 2019

Kookosjäätelö ja paistetut banaanit


annos kookosjäätelöä ja paistetut banaanit blogissa biscotista pottuvoihin. Kuva Tuula Leskinen

Alkon asiakaslehti Etiketistä (2/2019) löytyi ohje kielenvievälle jälkiruualle. Jäätelö on helppo tehdä, kunhan sen muistaa tehdä jäätymään vähintään muutamaa tuntia ennen tarjoilua. Tein jäätelön vähän eri mittasuhteilla kuin mitä ohjeessa, jo senkin takia, että alkuperäisen ohjeen mukaan jäätelöä olisi tullut iso annos. Tekemillänikin määrillä tuli reilusti neljä annosta, hätätilassa siitä olisi saanut kuudelle kelpo annokset.

4 annosta
Kookosjäätelö:
1 prk (390 g) kondensoitua makeutettua maitoa
250 g kookoskermaa (alkuperäisessä ohjeessa 400 g)
2 rkl eli yhden limen mehu

banaanit:
3 banaania
25 g voita
1 dl fariinisokeria
noin 1 rkl raastettua inkivääriä
½ tl kanelia
¼ tl chilijauhetta
pieni ripaus suolaa

Tarjoiluun lisäksi tuoreita marjoja (tai välittömästi ennen tarjoilua sulatettuja pakastemarjoja), jos on.

Vatkaa maito ja kookoskerma sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää limetin mehu. Laita pakkasenkestävään astiaan ja pakasta 4 – 6 tuntia.

Ota jäätelö huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua, tai jääkaappiin puolta tuntia ennen tarjoilua.

Kuori banaanit, leikkaa kahteen osaa ja leikkaa puolikkaat pitkittäin halki. Kuori ja raasta inkivääri. Sulata voi paistinpannussa tai muurikassa. Lisää sokeri, inkivääri, kaneli, chili ja banaanit. Paista banaaneja molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta ripauksella suolaa.