Alkon
asiakaslehti Etiketistä (2/2019) löytyi ohje kielenvievälle
jälkiruualle. Jäätelö on helppo tehdä, kunhan sen muistaa tehdä jäätymään
vähintään muutamaa tuntia ennen tarjoilua. Tein jäätelön vähän eri
mittasuhteilla kuin mitä ohjeessa, jo senkin takia, että alkuperäisen ohjeen
mukaan jäätelöä olisi tullut iso annos. Tekemillänikin määrillä tuli reilusti
neljä annosta, hätätilassa siitä olisi saanut kuudelle kelpo annokset.
4 annosta
Kookosjäätelö:
1 prk (390 g)
kondensoitua makeutettua maitoa
250 g kookoskermaa
(alkuperäisessä ohjeessa 400 g)
2 rkl eli yhden
limen mehu
banaanit:
3 banaania
25 g voita
1 dl
fariinisokeria
noin 1 rkl
raastettua inkivääriä
½ tl kanelia
¼ tl chilijauhetta
pieni ripaus
suolaa
Tarjoiluun
lisäksi tuoreita marjoja (tai välittömästi ennen tarjoilua sulatettuja
pakastemarjoja), jos on.
Vatkaa
maito ja kookoskerma sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää limetin mehu.
Laita pakkasenkestävään astiaan ja pakasta 4 – 6 tuntia.
Ota
jäätelö huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua, tai jääkaappiin puolta
tuntia ennen tarjoilua.
Kuori
banaanit, leikkaa kahteen osaa ja leikkaa puolikkaat pitkittäin halki. Kuori ja
raasta inkivääri. Sulata voi paistinpannussa tai muurikassa. Lisää sokeri,
inkivääri, kaneli, chili ja banaanit. Paista banaaneja molemmin puolin, kunnes
ne ovat kauniin ruskeita. Mausta ripauksella suolaa.