Fetamuru valmiin keittoannoksen päällä kruunaa tämän keiton runsaat maut. Lämmittämällä vain paranee. Fetan sijaan voi käyttää esimerkiksi miedompaa raejuustoa tai vaikkapa ranskankermaa.
Neljälle
1 sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
1–2 porkkanaa
2 lehtisellerinvartta
3 rkl rypsiöljyä
2 tl raastettua tuoretta
inkivääriä tai jauhettua
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua kanelia
1 l kasvislientä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä
1 dl punaisia linssejä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk säilöttyjä kypsiä
kikherneitä
1 sitruunan mehu
n. 1 dl hienonnettua
lehtipersiljaa
n. 1 dl hienonnettua
tuoretta korianteria
Päälle:
200 g fetaa murusina
lehtipersiljaa tai
korianteria
Kuumenna
öljy kattilassa, kuullota silputtua sipulia hetki, lisää sitten silputtu
valkosipuli sekä pilkotut porkkanat ja lehtisellerit. Lisää mausteet ja anna
niidenkin makujen herätä hetki öljyssä. Lisää sitten kasvisliemi,
tomaattimurska ja pyree. Lisää huuhdellut linssit ja keitä noin 10 minuuttia,
kunnes linssit ovat lähes kypsiä. Lisää valutetut kikherneet ja kuumenna. Anna
kiehua muutama minuutti. Lisää myös sitruunanmehu, suolaa ja pippuria. Tarkista
maku.
Ripottele
valmiin keiton pinnalle yrttisilppua. Lisää annoksen päälle murusteltua
fetajuustoa.