Vaihtelua paistettuun loheen saa marinoimalla kalan. Mielenkiintoisen marinadin löysin joskus jostakin lehdestä leikkaamastani ohjeesta, tosin muokkasin sitä vähän.
4 annosta
400–600 g lohta
2 (luomu)sitruunan mehu
1 sitruunan kuori raastettuna
1,5 dl vettä
2 tl fenkolinsiemeniä
reilu 1 rkl hunajaa1 tl suolaa
tuoretta tilliä
voita paistamiseen (tai voita ja öljyä)
Sekoita marinadin ainekset. Paloittele kala
annospaloiksi ja nosta ne astiaan, johon ne sillä tavalla sopivasti mahtuvat, että
marinadi peittää kalat. Peitä astia ja annan marinoitua jääkaapissa vähintään
pari tuntia. Ennen paistamista valuta marinadi pois ja taputtele kala kuivaksi.
Paista voissa.
Hyvää keitettyjen uusien perunoiden ja kermaviili- tai
ranskankermakastikkeen kanssa.
Mainittakoon, että tämän reseptin toteutin Tenon
loheen, jota saimme kalareissun tehneeltä.