Mökkini ympäristö ei ole paras mahdollinen herkkutattipaikka, mutta aina joskus löytyy muutama tatti. Koska kesäkurpitsasato oli tänä kesänä harvinaisen runsas, tein herkkutattimuhennoksen, ja täytin sillä kesäkurpitsat. Pienemmät ovat ehkä parempia, mutta nyt käytin yhden melko kookkaan kesäkurpitsan. Muhennos sopii moneen muuhunkin tarkoitukseen!
Herkkutattimuhennos
noin 0,5 l tuoreita herkkutatteja
(minulla oli vähän enemmän)
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
(lisäksi hiven voita)
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl (punaista) maitoa tai kermamaitoa, tai 2 dl ruokakermaa + 1 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
persiljaa
Kuullota silputut sienet ja sipuli, anna ruskistua hieman.
Puserra valkosipulit sekaan. Ripottele jauhot sekaan ja sekoita. Lisää neste
koko ajan sekoittaen. Mausta. Anna hautua noin 15 minuuttia. Ripottele päälle
persiljasilppua.
Täytetyt kesäkurpitsat
Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin. Jos sisus on tiivis ja
vielä siemenetön, voi sisuksen silputa sienten joukkoon pannulle. Jos sisus on
pehmeähkö ja siinä on selkeästi siemeniä, koverra sisus pois. Suolaa puolikkaat
ja anna seistä hetki, jotta neste vähenee. Kuivaa ne sitten talouspaperilla.
Paista 225 asteisessa uunissa jonkin aikaa, jotta ne pehmenevät. Täytä sitten herkkusienimuhennoksella
ja ripottele päälle runsaasti (emmental)juustoraastetta. Kypsennä uunissa,
kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.