Neljälle:
n.
400 g broilerin rintafileitä
marinadi:
0,5
dl ruokaöljyä
2
tl hunajaa
2
tl sinappia (sinappijauhoa)
1
sitruunan mehu
1–2
rkl kuivattua rakuunaa
paistamiseen
voita ja mustapippuria
kastikkeeksi:
2
dl vettä
1
kanaliemikuutio
2
dl kerma
rakuunaa
Notkista
hunaja astiassa mikrossa jos et käytä juoksevaa hunajaa. Lisää hunajaan öljy,
sinappi ja sitruunamehu. Sekoita hyvin. Lisää kuivatut rakuunat. Laita
broilerit kannelliseen astiaan tai vahvaan muovipussiin. Kaada marinadi lihojen
päälle ja kääntele lihoja marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan
päivään.
Sulata
pannulla voi. Öljykin käy. Kun voi on kuohahtanut, ripottele pannulle hieman
mustaa pippuria, ja paista sitten lihapalat kauniin ruskeiksi. Lisää veteen
tehty vahva kanaliemi. Anna kiehua, kääntele paloja ahkerasti, kunnes liika
liemi alkaa haihtua. Vähennä lämpöä ja lisää kerma pannulle. Kääntele paloja
jälleen. Lisää vielä rakuunaa. Sopivan pienet palat kypsyvät noin kymmenessä minuutissa.
Tarjoile
esimerkiksi keitetyn ohran tai riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa. Basmatiriisi
sopii erityisen hyvin. Mustaherukkahyytelön lisäksi rinnalle sopii makuja
tasapainottamaan esimerkiksi virolainen kaalisalaatti tai kurpitsapikkelssi.