Noin 40 biscottia
sahramia
2 rkl Cointreau-likööriä
100 g voita
1 muna
1 dl sokeria
3,5 dl
vehnäjauhoja (210 g)
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
pekaanipähkinöitä
1
appelsiinin raastettu kuori
Hienonna hyppysellinen sahramia (ohjeessa peräti 0,5 g,
mutta se on turhan paljon) morttelissa, sekoita likööriin ja anna seistä yön
yli. Alkosta likööriä saa kätevissä pikkupulloissa.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi pekaanipähkinät. Sulata voi. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muna-sokerivaahtoon likööri,
voi, jauhot sekä appelsiininkuoriraaste ja sekoita. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja
muotoile taikinasta kaksi noin 30 cm pötköä ja nosta ne leivinpaperin päälle
pellille. Paista uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä pelillä.
Leikkaa reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä pellille. Kuivata 75-asteisessa kiertoilmauunissa noin
40 minuuttia.
Ohje ruotsalaisen Allt om Mat -ruokalehden kirjasta Herkullista
joulua (Julkokboken). Suom. Jaana Iso-Markku.
Alkuteos ilmestyi 2011 ja suomennos 2012 Otavan kustantamana.