Tällä
ohjeella tulee iso annos kasvispyöryköitä, mutta pakastin on onneksi keksitty.
Samalla vaivalla saa useamman aterian ainekset. Kasvispullat ovat hyviä
kermaviilikastikkeen kanssa, usein keitän kaveriksi perunoita tai couscousia,
tai teen perunamuusin. Kasvispyttipannuun ne sopivat hyvin. Pyörykät voi
paistaa pannulla, mutta kätevämmin ja vähärasvaisemmin pyörykät syntyvät
uunissa.
Ohjeessa
on aiheellinen varoitus maustamisesta. Mausteita on helppo lisätä mutta niitä
ei saa pois taikinasta. Joskus olen maustanut taikinan reilummalla kädellä, ja
se on maistunut ikävällä tavalla. Eli ei kannata heti laittaa ohjeessa
mainittuja enimmäismääriä mausteita.
Ohjeen
olen ottanut talteen Kodin Kuvalehden
välissä tulleesta ruokaohjekalenterista, vuosi on jäänyt merkitsemättä.
3
porkkanaa
1
palsternakka
3
sipulia
4
perunaa
1
pienehkö bataatti
2–4
rkl voita tai öljyä
3
munaa
1dl
korppujauhoja
2–3
dl vaaleaa soijarouhetta
200
g, 1 prk kermaviiliä
2–4
tl suolaa
1–3
tl sitruunapippuria
ripaus
chiliä
Kermaviilikastikkeeseen esimerkiksi
1
prk kermaviiliä, kevyttä tai tavallista
1
tl sokeria
0,5
tl suolaa tai yrttisuolaa
vähän
mustapippuria myllystä
1–2
tl sinappia
Raasta
kasvikset ja hauduta niitä rasvassa miedolla lämmöllä paistinpannussa kannen
alla kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita
raasteen joukkoon munat, korppujauhot, kermaviili, soijarouhe ja mausteet.
Pyörittele
pellille leivinpaperin päälle pieniä pyöryköitä. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20–30
minuuttia, paistinpannulla 5–10 minuuttia.