Silakkafileistä
saa kätevästi aterian. Aika monesti tekee mieli tomaattisilakoita, joiden makua
kerma pyöristää ja joihin tomaattipyre antaa ryhtiä. Hyvää myös lämmitettynä.
Noin neljä annosta:
500–600 g
silakkafileitä
reilu 1 tl
suolaa
kuivattua tai
tuoretta tilliä
valkopippuria
myllystä
1 prk
tomaattipyrettä
2 dl kermaa
voita/öljyä
vuokaan
Laita
uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Voitele uunivuoka. Levitä fileet nahkapuoli
alaspäin esim. leikkuulaudalle. Ripottele fileiden päälle suolaa, tilliä ja
valkopippuria. Taita kalan muotoon ja lado uunivuokaan. Sekoita kulhossa
tomaattipyre kerman sekaan, kaada kalojen päälle. Paista noin 25 minuuttia.
Tarjoa
lisäksi keitettyjä puikulaperunoita tai -muusia sekä salaattia.
Kurpitsapikkelssi, etikkapunajuuret tai punajuurisalaatti sopivat hyvin
lisukkeiksi.