Tämän
runsaasti hyviä ja lämpimiä makuja sisältävän padan ohjeen löysin Alkon
Etiketti-lehden numerosta 1/2017 nimellä Patatas à la riojana. Kypsää
chorizo-tyyppistä makkaraa löytyy marketista myös kotimaisena versiona. Olen
yleensä jättänyt munakoison pois ja korvannut sen lisäämällä kesäkurpitsaa.
Padan kanssa hyvälle maistuu vaaleahko maalaisleipä, johon voi imeyttää loput
nesteet lautaselta.
1 salottisipuli,
tavallinenkin käy
2
valkosipulinkynttä
200 g chorizoa,
ei mielellään raakamakkaraa
2
(suippo)paprikaa
1 kesäkurpitsa
1 pieni
munakoiso
8 kiinteää
perunaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl kuivaa
valkoviiniä (jos ei ole, niin noin 1 rkl valkoviinietikkaa, ja jos ei sitäkään
ole, niin sitruunamehua)
n 3 dl
kasvislientä
1 tl
paprikajauhetta (kokeile savupaprikaa, mutta pienemmällä määrällä!)
1 laakerinlehti
suolaa
mustapippuria
myllystä
hieman chilijauhetta/sambal
olelek-tahnaa
Kuori
ja hienonna sipulit. Kuutioi kasvikset ja kuoritut perunat. Viipaloi makkarat.
Kuullota
sipuleja ja makkaraa öljyssä hetki. Lisää kasvikset ja kypsennä jälleen hetki.
Sekoittele ahkerasti. Lisää paprikajauhe ja sekoita. Lisää sitten neste ja
mausteet. Anna kypsyä kannen alla noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat
kypsiä. Tarkista vielä lopuksi suola.