Hampurilaisen
väliin on hyvä laittaa hyvänmakuinen jauhelihapihvi maukkaiden lisukkeiden,
kuten salaatin, ohuiden tomaattiviipaleiden, ohuiden herkkukurkkuviipaleiden ja
marinoidun punasipulin kanssa. Hyvän ohjeen löysin Anna Bergenströmin Joka kokin
keittokirjasta sinappipihvien nimellä. Bergenström tekee heti isomman
satsin näitä pihvejä ja pakastaa osan. Hänen ohjeessaan käytetään kilo
jauhelihaa, mutta minä tein täkäläisistä kaupoista saatavan vakiokoon, eli 400
gramman mukaan.
Neljälle:
400 g nautajauhelihaa
1 keltasipuli
2 tl vaaleaa
ranskalaista sinappia (Dijon)
noin ½ dl
kaprista hienonnettuna
1 tl suolaa tai
hieman vähemmän
mustapippuria
myllystä
Laita
uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Hienonna sipuli mahdollisimman hienoksi.
Silppua kapriksia pienemmiksi. Sekoita sipulisilppu ja mausteet jauhelihaan.
Muotoile kostutetuin käsin 4 pihviä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista
noin 20 minuuttia.
Pihvit
voi paistaa pannulla voissa tai öljyssä, ja niistä voi tehdä pienempiä, jos
tarkoitus ei ole laittaa hampurilaisen väliin.