tiistai 23. tammikuuta 2018

Sinapilla ja kapriksella maustetut jauhelihapihvit



Hampurilaisen väliin on hyvä laittaa hyvänmakuinen jauhelihapihvi maukkaiden lisukkeiden, kuten salaatin, ohuiden tomaattiviipaleiden, ohuiden herkkukurkkuviipaleiden ja marinoidun punasipulin kanssa. Hyvän ohjeen löysin Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirjasta sinappipihvien nimellä. Bergenström tekee heti isomman satsin näitä pihvejä ja pakastaa osan. Hänen ohjeessaan käytetään kilo jauhelihaa, mutta minä tein täkäläisistä kaupoista saatavan vakiokoon, eli 400 gramman mukaan.

Neljälle:
400 g nautajauhelihaa
1 keltasipuli
2 tl vaaleaa ranskalaista sinappia (Dijon)
noin ½ dl kaprista hienonnettuna
1 tl suolaa tai hieman vähemmän
mustapippuria myllystä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Hienonna sipuli mahdollisimman hienoksi. Silppua kapriksia pienemmiksi. Sekoita sipulisilppu ja mausteet jauhelihaan. Muotoile kostutetuin käsin 4 pihviä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista noin 20 minuuttia.

Pihvit voi paistaa pannulla voissa tai öljyssä, ja niistä voi tehdä pienempiä, jos tarkoitus ei ole laittaa hampurilaisen väliin.

 
Samasta kirjasta löytyy hyvä ohje hampurilaissämpylöille.