Että
yksinkertainen voi olla hyvää! Viime aikoina olen tehnyt monta kertaa tällä joskus
muinoin Hesarista talteen leikatulla ohjeella tillikastiketta ja kalaa, enkä
vielä ole kyllästynyt. Vaihtelua tarjoiluun saa vaihtelemalla perunat
täysjyväriisiin tai vaikka bulguriin. Samoin eri vihanneslisukkeella saa erilaista
väriä ja makua annokseen. Perustana on kuitenkin uunissa kypsytetty soijalla
maustettu vaalea kala, tai miksei kirjolohi tai lohi, ja kastike. Kalafileetä ruokailijaa
kohti tarvitaan noin 150 g, yleensä käytän siikaa.
Neljälle
Uunikala:
n.
600 g kalafileetä (siika, kuha, kirjolohi, lohi tms.)
1
rkl soijakastiketta
Kastike:
2
dl kuivaa valkoviiniä
1
dl vettä
1
kalaliemikuutio
1
tlk ranskankermaa
pippuria
1
dl tillisilppua
Laita
uuni kuumenemaan 200 asteeseen. (Laita tässä vaiheessa myös perunat tai riisi
kiehumaan.) Laita kalafileet tai annospalat leivinpaperin päälle uunivuokaan. Voitele
soijalla. Paista 10–15 minuuttia.
Kastiketta
varten kaada kasariin viini ja vesi, murustele kalaliemikuutio joukkoon. Keitä,
kunnes liemi on haihtunut noin puoleen. Sekoita mukaan ranskankerma ja keitä
pari minuuttia. Mausta pippurilla (mustapippuria myllystä) ja tillillä.