perjantai 13. huhtikuuta 2018

Valkosuklaamoussella täytetyt suklaamunat




Täytetyt suklaamunat ovat olleet muodissa viime vuosien pääsiäisherkkuina. Tein jo jokunen vuosi sitten (ennen tämän blogin aloittamista) täytettyjä suklaakuppeja brittiläisen tv-kokki Rachel Khoon innoittamana, mutta sen ohje on niin hyvässä tallessa, etten ole siihen viime aikoina törmännyt. Joka tapauksessa Rachelin ohjeen mukaan kupit tehdään itse dippaamalla ilmalla täytettyjä vesi-ilmapalloja sulatettuun tummaan suklaaseen. Tänä vuonna tein oman version täytetyistä suklaamunista. Ostin niitä vähän kalliimpia munia, mutta tulevaisuutta ajatellen totean, että halvemmatkin toimivat hyvin. Valkosuklaamoussea tuli niin paljon, että siitä riitti vielä kahdelle jälkiruoka sievään pieneen lasiin laitettuna. Keltuaista jäljittelemään laitoin säilykeaprikoosia valutettuna ja pieniksi kuutioiksi hienonnettuna. Hyviä olivat. 

 
 
Neljälle
4 suklaamunaa (tarvittaessa varaa varamunia)
Täyte:
2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
½ sitruunan raastettu kuori
pari - kolme säilöttyä aprikoosin puolikasta


Edellisenä päivänä: kuumenna kerma kasarissa kiehuvaksi. Ota kasari pois levyltä ja sulata suklaa kermaan ahkerasti sekoitellen. Kaada kerma-suklaaseos kulhoon, peitä kannella tai kelmulla ja siirrä jäähtyneenä jääkaappiin. Seuraavana päivänä vatkaa seos vaahdoksi ja mausta sitruunankuoriraasteella. Sitruuna ei ole välttämätön, mutta se antaa raikkautta. Siirrä osa seoksesta pursotinpussiin. Leikkaa suklaamunista hattu irti sahalaitaisella veitsellä, esimerkiksi hedelmäveitsellä. Tee sen verran iso aukko, että yllätyskapseli mahtuu ulos. Varamunia on hyvä olla jemmassa. Silppua valutettuja aprikooseja täytettä varten.  Asettele tyhjät munat esimerkiksi tavalliseen munakoteloon. Pursota munan pohjalle vähän valkosuklaavaahtoa, lisää sitten aprikoosisilppua ja pursota jälleen päälle valkosuklaavaahtoa. Laita leikkaamasi hattu munan päälle jos haluat.