Täytetyt suklaamunat
ovat olleet muodissa viime vuosien pääsiäisherkkuina. Tein jo jokunen vuosi
sitten (ennen tämän blogin aloittamista) täytettyjä suklaakuppeja brittiläisen
tv-kokki Rachel Khoon innoittamana, mutta sen ohje on niin hyvässä tallessa,
etten ole siihen viime aikoina törmännyt. Joka tapauksessa Rachelin ohjeen
mukaan kupit tehdään itse dippaamalla ilmalla täytettyjä vesi-ilmapalloja
sulatettuun tummaan suklaaseen. Tänä vuonna tein oman version täytetyistä
suklaamunista. Ostin niitä vähän kalliimpia munia, mutta tulevaisuutta
ajatellen totean, että halvemmatkin toimivat hyvin. Valkosuklaamoussea tuli
niin paljon, että siitä riitti vielä kahdelle jälkiruoka sievään pieneen lasiin
laitettuna. Keltuaista jäljittelemään laitoin säilykeaprikoosia valutettuna ja
pieniksi kuutioiksi hienonnettuna. Hyviä olivat.
4
suklaamunaa (tarvittaessa varaa varamunia)
Täyte:
2
dl kuohukermaa
100
g valkosuklaata
½ sitruunan
raastettu kuori
pari
- kolme säilöttyä aprikoosin puolikasta
Edellisenä
päivänä: kuumenna kerma kasarissa kiehuvaksi. Ota kasari pois levyltä ja sulata
suklaa kermaan ahkerasti sekoitellen. Kaada kerma-suklaaseos kulhoon, peitä
kannella tai kelmulla ja siirrä jäähtyneenä jääkaappiin. Seuraavana päivänä vatkaa
seos vaahdoksi ja mausta sitruunankuoriraasteella. Sitruuna ei ole välttämätön,
mutta se antaa raikkautta. Siirrä osa seoksesta pursotinpussiin. Leikkaa
suklaamunista hattu irti sahalaitaisella veitsellä, esimerkiksi hedelmäveitsellä.
Tee sen verran iso aukko, että yllätyskapseli mahtuu ulos. Varamunia on hyvä
olla jemmassa. Silppua valutettuja aprikooseja täytettä varten. Asettele tyhjät munat esimerkiksi tavalliseen
munakoteloon. Pursota munan pohjalle vähän valkosuklaavaahtoa, lisää sitten
aprikoosisilppua ja pursota jälleen päälle valkosuklaavaahtoa. Laita
leikkaamasi hattu munan päälle jos haluat.