Löysin
tämän juhannuksen aikoihin oivallisesti sopivan ohjeen muutaman vuoden
takaisesta Allt om mat -lehdestä (11/2014). Tuore rakuuna antaa
omanlaisensa maun pataan.
3 annosta
400 g broilerin
fileepihvejä (tms.)
1 iso sipuli
1–2 rkl öljyä
(oliiviöljyä tai rypsiöljyä tai molempia)
2 dl
kevytranskankermaa
1,5 rkl dijonin
sinappia (tai tavallista)
1 rkl
valkoviinietikkaa
1,5
kanaliemikuutiota
2,5 dl kuumaa
vettä
250 g
nippuporkkanaa
½ pss
pakastesokeriherneitä
tuoretta rakuunaa
suolaa
mustapippuria
myllystä
2,25 dl
basmatiriisiä
Leikkaa
liha paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista lihat öljyssä, lisää jonkin
ajan kuluttua sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun sipulit ovat
pehmenneet lisää ranskankerma ja kuutioista tehty kanaliemi, sinappi ja
viinietikka. Anna kiehua hiljalleen kannen alla viitisen minuuttia.
Laita
riisi kiehumaan (käyttämäni riisi vaati 12 – 14 minuutin keittämisen ja saman
verran jälkihaudutusaikaa).
Kuori
porkkanat, leikkaa paloiksi ja lisää pataan. Anna hautua muutama minuutti.
Lisää jäiset sokeriherneet ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää vielä
silputut rakuunanlehdet, käytä niitä maun mukaan.
Neljä
annosta tulisi 600 grammasta lihaa ja 3 desistä riisiä, 2 kanaliemikuutiota ja
reilu kolme desiä vettä.