keskiviikko 28. elokuuta 2019

Kesäinen rakuuna-broileripata


annos rakuunabroileria ja basmatiriisiä kuva Tuula Leskinen blogissa biscotista pottuvoihin

Löysin tämän juhannuksen aikoihin oivallisesti sopivan ohjeen muutaman vuoden takaisesta Allt om mat -lehdestä (11/2014). Tuore rakuuna antaa omanlaisensa maun pataan.

3 annosta
400 g broilerin fileepihvejä (tms.)
1 iso sipuli
1–2 rkl öljyä (oliiviöljyä tai rypsiöljyä tai molempia)
2 dl kevytranskankermaa
1,5 rkl dijonin sinappia (tai tavallista)
1 rkl valkoviinietikkaa
1,5 kanaliemikuutiota
2,5 dl kuumaa vettä
250 g nippuporkkanaa
½ pss pakastesokeriherneitä
tuoretta rakuunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
2,25 dl basmatiriisiä

Leikkaa liha paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista lihat öljyssä, lisää jonkin ajan kuluttua sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää ranskankerma ja kuutioista tehty kanaliemi, sinappi ja viinietikka. Anna kiehua hiljalleen kannen alla viitisen minuuttia.

Laita riisi kiehumaan (käyttämäni riisi vaati 12 – 14 minuutin keittämisen ja saman verran jälkihaudutusaikaa).

Kuori porkkanat, leikkaa paloiksi ja lisää pataan. Anna hautua muutama minuutti. Lisää jäiset sokeriherneet ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää vielä silputut rakuunanlehdet, käytä niitä maun mukaan.

Neljä annosta tulisi 600 grammasta lihaa ja 3 desistä riisiä, 2 kanaliemikuutiota ja reilu kolme desiä vettä.