Nappasin
vanhasta Kotiliedestä (2/2018) ohjeen paahdettuun bataattiin ja
maapähkinäiseen kastikkeeseen. Annoksesta tuli maukas, mutta ehkä turhan kevyt
pääateriaksi. Alkuruokana tai tietoisesti kevyenä ateriana tämä menee.
Neljä
annosta
3
isoa bataattia
2
rkl oliiviöljyä
1
tl suolaa
tomaatti-maapähkinäkastike
1
prk säilykekirsikkatomaatteja
½
dl sokeroimatonta maapähkinävoita
2
rkl makeaa (?) soijakastiketta
1,5
rkl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia
½
tl suolaa
Lisäksi
hienonnettua
tuoretta basilikaa
2
rkl kurpitsansiemeniä (tai enemmän)
1
rkl seesaminsiemeniä (tai enemmän)
Pane
uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko bataatit, laita ne leivinpaperin
päälle uunivuokaan ja kaada päälle öljy. Mausta suolalla. Paista uunissa noin
20 minuuttia.
Kastiketta
varten kaada kirsikkatomaatit liemineen kattilaan ja lisää muut aineen. Keitä
kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta kastike. Tarjoile
bataattilohkojen kanssa. Ripottele päälle basilikasilppua ja kuivalla pannulla
paahdettuja siemeniä.