sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Muhammara-paprikatahna



Muhammaraa eli paprikatahnaa lautasella ja leipäpala. Kuva: Tuula Leskinen



 Vaalean leivän dippailuun, vihanneksille tai vaikkapa uuniperunoille sopii muhammara, jonka ohjeen löysin kesän Kodin Kuvalehdestä (nro 12/2019). Kun kerrankin löysin pitkällisen etsimisen jälkeen kaupasta grillattujen paprikoiden säilykkeen, niin innoissani tartuin tähän ohjeeseen.


1 prk (tai 5 paprikaa) säilöttyjä grillattuja ja kuorittuja paprikoita
2 siivua vaaleaa kuivahtanutta leipää (tai paahda hetki paistinpannulla)
3 rkl makeuttamatonta maapähkinätahnaa
2 rkl (tai vähemmän) harissatahnaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl vaahterasiirappia
½ - 1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
¼ tl jauhettua kanelia
3 rkl oliiviöljyä

Laita paprikat, leipäpalat, maapähkinätahna, harissa ja tomaattipyre. Soseuta. Lisää vaahterasiirappi ja mausteet. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana. Säilyy ainakin muutaman päivän jääkaapissa. Ellei tule syödyksi sitä ennen!