sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Myskikurpitsa-kikhernepata


myskikurpitsa-kikhernepataa lautasella

Kasvispataan voi laittaa niitä kasviksia mitä kaapissa sattuu olemaan tai joiden kausi on parhaimmillaan. Valmiin annoksen päälle voi laittaa esimerkiksi ranskankermaa, mutta hyvää pata on ilmankin. Kasvispadan ohella voi tarjota leipää, riisiä tai vaikkapa bulguria, mutta ei ole pakko.  

2 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
sipuli
pari valkosipulinkynttä
pienehkö myskikurpitsa
pari porkkanaa
1 prk kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa
2,5 dl vettä
kasvisliemikuutio
provencen yrttisekoitusta
mustapippuria
chilitahnaa
paprikajauhetta
juustokuminaa
suolaa

Kuori ja silppua sipulit, kuori ja kuutioi kurpitsa ja porkkanat. Kuullota sipulia öljyssä hetki, lisää sitten kurpitsa- ja porkkanakuutiot. Kypsennä hetki välillä käännellen. Lisää vielä valkosipulit ja kypsennä hetki ennen veden, kasvisliemikuution (liemen voi tehdä valmiiksi etukäteen) ja tomaattimurskan. Lisää mausteet ja valutetut kikherneet. Anna muhia kannen alla puolisen tuntia. Lopuksi tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.