Kasvispataan
voi laittaa niitä kasviksia mitä kaapissa sattuu olemaan tai joiden kausi on
parhaimmillaan. Valmiin annoksen päälle voi laittaa esimerkiksi ranskankermaa,
mutta hyvää pata on ilmankin. Kasvispadan ohella voi tarjota leipää, riisiä tai
vaikkapa bulguria, mutta ei ole pakko.
2 rkl oliiviöljyä tai
rypsiöljyä
sipuli
pari valkosipulinkynttä
pienehkö myskikurpitsa
pari porkkanaa
1 prk kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa
2,5 dl vettä
kasvisliemikuutio
provencen yrttisekoitusta
mustapippuria
chilitahnaa
paprikajauhetta
juustokuminaa
suolaa
Kuori
ja silppua sipulit, kuori ja kuutioi kurpitsa ja porkkanat. Kuullota sipulia öljyssä
hetki, lisää sitten kurpitsa- ja porkkanakuutiot. Kypsennä hetki välillä
käännellen. Lisää vielä valkosipulit ja kypsennä hetki ennen veden,
kasvisliemikuution (liemen voi tehdä valmiiksi etukäteen) ja tomaattimurskan. Lisää
mausteet ja valutetut kikherneet. Anna muhia kannen alla puolisen tuntia.
Lopuksi tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.