Noin 6 annosta
1 myskikurpitsa,
reilu kilo, josta tulee noin 800 g paloja
3
sipulia
1,25
l vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
tl suolaa (maista ensin!)
½
tl yrttisuolaa
myllystä
vähän mustapippuria
tuoretta
timjamia
Halkaise
ja viipaloi kurpitsa pienempiin lohkoihin. Poista ensin puolikkaista siemenet.
Kuori sitten pienemmät lohkot ja leikkaa sitten lohkot paloiksi. Kuori ja silppua
sipulit. Laita kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutiot, anna kiehua vähintään
puoli tuntia, jotta kasvikset kypsyvät pehmeiksi. Soseuta ja mausta.
Muunnelmia:
3
rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
Kuullota
ensin sipuleita öljyssä, lisää sitten kurpitsat ja kuullota lisää. Lisää hetken
päästä vesi ja muut ainekset.
Lisää
keittoon tuorejuustoa, maustamatonta tai eri tavoin maustettua, valmistamisen
loppuvaiheessa. Vaihtoehtoisesti lisää keittoon ½–1 paketillista sulatejuustoa
nokareina, sekoita kunnes juusto sulaa. Tai vaihtoehtoisesti lisää 2 dl
kermaa/ruokakermaa.
Tarjoiluun:
paahdettuja
kurpitsansiemeniä/ranskankermaa/raejuusto/krutonkeja.