Makeahko
itämaistyylinen riisi sopii hyvin vaikkapa pähkinäisten kasvispihvien seuraan.
4–6 hengelle
2
dl purjoa ohuina viipaleina tai pilkottuna
3
dl basmatiriisiä
1
tl rouhittua kardemummaa
1
tl kurkumaa
0,5–0,75
tl suolaa
2–3
rkl öljyä
2,5–3
dl vettä
pieni
prk ananasmurskaa
2
dl kookosmaitoa
Halkaise
ja huuhtele purjo. Viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Hauduta purjoa, kardemummaa ja
kurkumaa kattilan pohjalla öljyssä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan,
kunnes purjo hieman pehmenee. Huuhtele riisi ja valuta siivilässä. Lisää riisi
kattilaan, sekoita hyvin. Lisää myös vesi, ananasmurska ja puolet
kookosmaidosta. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen
loppu kerma, hauduta vielä viitisen minuuttia. Anna asettua vielä hetki kannen
alla. Mausta makusi mukaan suolalla. Alkuperäisessä ohjeessa (Tuija Ruuskan Kasviskeittiö, Otava 2005) suolaa ei ole, mutta minun suuhuni riisi
ei maistunut hyvältä ilman suolaa.