Toukokuu lähenee loppuaan ja vielä löytyy viimevuotisia
marjoja pakastimesta. Tein Eeva Salosen Ruokatorstain mukaan jälkiruuaksi
marjapaistoksen, ja yllätyin kuinka hyvää tuli. Annos vaikutti isolta, muttei
tehnyt lainkaan tiukkaa syödä se pari tuntia varsinaisen aterian jälkeen.
Laitoin neljään annosvuokaan suurin piirtein saman verran
jokaiseen marjaseosta, jossa eniten oli vadelmia, saman verran mansikoita,
jonkin verran hilloja ja vähän mustikoita.
Paistoksen voi tehdä pieneen, halkaisijaltaan alle 20
senttiseen vuokaan.
Neljä annosta
1 l pakastemarjoja (minulla oli
vähemmän)
hunajaa jos marjoissa ei ole
sokeria
Taikina:
1 sitruunan raastettu kuori
50 g voita (tai margariinia)
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 dl kookoshiutaleita
Levitä marjat vuokaan tai jaa pikkuvuokiin. Pese sitruuna ja
raasta kuoresta vain keltaista osaa.
Sekoita pehmeään voihin sitruunankuoriraaste, vehnäjauhot, sokeri ja
kookoshiutaleet. Levitä taikina marjojen päälle. Paista 200 asteen
uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Söimme ensin kaksi, kahdestaan kun olimme ja seuraavana
päivänä lämmitin jääkaappikylmät annokset mikrossa. Aivan oli hyvää
lämmitettynäkin.