Rahkavoitaikina
on helppo ja hyvä taikina, aina ei tarvitse ostaa pakastettua taikinaa. Tästä
syntyvät joulutortut ja esimerkiksi pienet kasvistäytteiset piirakat.
Taitteleminen ja kauliminen lisäävät lehtevyyttä.
4 dl vehnäjauhjoja
1 tl leivinjauhetta
250 g pehmeää voita
250 g (1 purkillinen)
rahkaa
Sekoita
jauhot ja leivinjauhe. Sekoita rahka pehmeään voihin, ja lisää sitten
jauhoseos. Sekoita tasaiseksi. Anna levähtää jääkaapissa noin puolen tunnin
ajan ennen leipomista. Lehtevyyttä saa taittamalla levyksi kaulitun taikinan
kolmeen osaan ja tekemällä tempun kolmesti. Taittelukertojen välillä taikinan
annetaan asettua jääkaapissa noin varttitunnin verran.
Joulutortut
ym. leivonnaiset paistetaan 225 asteessa koosta ja uunista riippuen 12–15
minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.