Kurkuma
antaa tälle makoisalle keitolle sen ominaisen värin. Paahdetut pinjansiemenet
viimeistelevät makukokonaisuuden. Ohje on Kodin
Kuvalehden Mausteisesta keittokalenterista vuodelta 2001, siellä se on
nimellä Kultainen kanakeitto. Keittoa tulee kuuden hengen annos, joten yleensä
siitä jää lämmitettävää. Pasta imee nesteet, joten jos lämmitysvaiheessa ei
lisää vettä, saa syödä muhennosta. Hyvää sekin. Viimeksi käytin kypsää lihaa,
jota jäi 40 valkosipulinkynnen broilerista. En muuten käytä koskaan valmiiksi
maustettua lihaa.
2
rkl öljyä
3
sipulia (tai 2 isoa)
2
tl kurkumaa
300–400
g broileria suikaleina
1,5
l vettä
2–3
kanaliemikuutiota
0,5
tl sitruunapippuria
1
laakerinlehti
1
tl provencen yrtit -sekoitusta
3
dl kuviopastaa
100
g valkosipulista tai maustamatonta tuorejuustoa
300–500
g parsakaalta
200
g pakasteherneitä (tai porkkanoita, jotka lisätään alkuvaiheessa)
tarvittaessa
yrttisuolaa
pinnalle
paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä.
Kuumenna
kattilassa öljy ja lisää kurkuma. Lisää hienonnetut sipulit ja hetken kuluttua
broilerit. Kääntele muutama minuutti ja
lisää vesi, jonka voi esikuumentaa vedenkeittimessä sekä liemikuutiot. Mausta
ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Lisää
pasta, tuorejuustonokareet ja paloitellut parsakaalit. Keitä pasta kypsäksi.
Lisää
lopussa pakasteherneet, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai
yrttisuolaa.
Paahda
siemenet pannussa, ripottele valmiin annoksen päälle.