tiistai 11. lokakuuta 2016

Keltainen broilerikeitto



Kurkuma antaa tälle makoisalle keitolle sen ominaisen värin. Paahdetut pinjansiemenet viimeistelevät makukokonaisuuden. Ohje on Kodin Kuvalehden Mausteisesta keittokalenterista vuodelta 2001, siellä se on nimellä Kultainen kanakeitto. Keittoa tulee kuuden hengen annos, joten yleensä siitä jää lämmitettävää. Pasta imee nesteet, joten jos lämmitysvaiheessa ei lisää vettä, saa syödä muhennosta. Hyvää sekin. Viimeksi käytin kypsää lihaa, jota jäi 40 valkosipulinkynnen broilerista. En muuten käytä koskaan valmiiksi maustettua lihaa.

2 rkl öljyä
3 sipulia (tai 2 isoa)
2 tl kurkumaa
300–400 g broileria suikaleina
1,5 l vettä
2–3 kanaliemikuutiota
0,5 tl sitruunapippuria
1 laakerinlehti
1 tl provencen yrtit -sekoitusta
3 dl kuviopastaa
100 g valkosipulista tai maustamatonta tuorejuustoa
300–500 g parsakaalta
200 g pakasteherneitä (tai porkkanoita, jotka lisätään alkuvaiheessa)
tarvittaessa yrttisuolaa
pinnalle paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä.

Kuumenna kattilassa öljy ja lisää kurkuma. Lisää hienonnetut sipulit ja hetken kuluttua broilerit.  Kääntele muutama minuutti ja lisää vesi, jonka voi esikuumentaa vedenkeittimessä sekä liemikuutiot. Mausta ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Lisää pasta, tuorejuustonokareet ja paloitellut parsakaalit. Keitä pasta kypsäksi.
Lisää lopussa pakasteherneet, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai yrttisuolaa.
Paahda siemenet pannussa, ripottele valmiin annoksen päälle.