tiistai 25. lokakuuta 2016

Paahdetut mantelit




Painonvartijalle paahdetut mantelit sopivat vain pieninä annoksina. Mausteiset mantelit ovat vain niin hyviä, ettei niiden syömistä malta lopettaa ennen kuin astia on tyhjä. Ehkä parempi niin, sillä mantelit eivät säily kovin monta päivää. Jos kaapissa ei satu olemaan savustettua paprikajauhetta, voi sen korvata tavallisella paprikajauheella ja lisätä rippusen cayennenpippuria tai chilijauhetta. Savupaprika antaa manteleille pikantin maun.

300 g kuorittuja manteleita
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl karkeaa merisuolaa
½ tl espanjalaista savupaprikajauhetta


Kuva: Anni Leskinen.
















Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Hiero suola ja paprikajauhe hienoksi morttelissa. Levitä mantelit pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin 8 minuuttia kullankeltaisiksi. Manteleita kannattaa käännellä välillä. Seitsemän minuutin jälkeen kannattaa olla tarkkana, etteivät mantelit pääse kärähtämään. Kaada mantelit kuumuutta kestävään kulhoon ja kaada päälle oliiviöljy. Sekoita. Lisää suola-paprikaseos ja sekoita jälleen. Anna jäähtyä ja tarjoile. Varoituksen sana: mantelit pysyvät kuumina yllättävän pitkään, joten kannattaa malttaa odottaa maistamista.

Ohje löytyy kirjasta Maittavat tapakset. (Parragon Books 2007)