300 g kuorittuja manteleita
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
karkeaa merisuolaa
½ tl
espanjalaista savupaprikajauhetta
Kuva: Anni Leskinen. |
Pane uuni
kuumenemaan 200 asteeseen. Hiero suola ja paprikajauhe hienoksi morttelissa. Levitä
mantelit pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin 8 minuuttia
kullankeltaisiksi. Manteleita kannattaa käännellä välillä. Seitsemän minuutin
jälkeen kannattaa olla tarkkana, etteivät mantelit pääse kärähtämään. Kaada
mantelit kuumuutta kestävään kulhoon ja kaada päälle oliiviöljy. Sekoita. Lisää
suola-paprikaseos ja sekoita jälleen. Anna jäähtyä ja tarjoile. Varoituksen
sana: mantelit pysyvät kuumina yllättävän pitkään, joten kannattaa malttaa
odottaa maistamista.
Ohje löytyy
kirjasta Maittavat tapakset.
(Parragon Books 2007)