Egyptiläinen
mausteseos maustaa Vegestan-kirjan*
mukaan salaatit ja kasvikset sekä öljyn kanssa leivän. Dukkah sopii myös
rapeaan leivitystaikinaan.
Paahda kuivalla paistinpannulla saman verran rouhittuja
hasselpähkinöitä (tai manteleita) ja seesaminsiemeniä ja puolet vähemmän jeeraa
(juustokuminaa) ja korianterin siemeniä. Itse laitan vähemmän korianteria ja
jeeraa. Viimeksi käytin kuorellisia manteleita. Jauha morttelissa pienemmäksi. Rouhaise
joukkoon suolaa ja pippuria.
Porkkana-
ja kurkkutikut maistuvat ihanille, kun ensi niitä dippaa hyvään oliiviöljyyn ja
sitten kastaa dukkahiin.
Olen
myös käyttänyt dukkahia uuni(kirjo)lohen kuorruttamiseen, ja siihenkin se sopii
oikein hyvin.
*Butcher,
Sally. Vegestan, kasvisruokaa Lähi-idästä. Suom. Kiti Szalai Moreeni 2012.