Punasipulista
tulee herkkua, kun sen viipaloi ohueksi, kaataa kuuman mausteliemen päälle ja
antaa makustua seuraavaan päivään. Yleensä havahdun marinoidun punasipulin
tarpeeseen vasta vähän ennen ruuanlaittoon ryhtymistä. Tällä ohjeella saa hyvää
punasipulilisäkettä nopeasti, mutta kannattaa tehdä se edes vähän aikaisemmin
kuin muu ruoka, jotta maut ehtivät tasoittua ja sipuli pehmetä.
1
iso tai 2 pienempää punasipulia
0,5
dl valkoviinietikkaa (tai omenaviini- tai punaviinietikkaa)
2
rkl sokeria (tai vähemmän!)
0,5
tl suolaa (makustele ja laita enemmän jos haluat)
1
rkl rypsiöljyä
mustapippuria
myllystä
Laita liemen ainekset
kulhoon ja sekoittele jotta sokeri sulaa. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa
puolikkaat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kaada kulhoon ja
sekoita. Peitä ja laita jääkaappiin maustumaan. Ota huoneenlämpöön vähän ennen
tarjoilua.