torstai 25. toukokuuta 2017

Nopea marinoitu punasipuli




Punasipulista tulee herkkua, kun sen viipaloi ohueksi, kaataa kuuman mausteliemen päälle ja antaa makustua seuraavaan päivään. Yleensä havahdun marinoidun punasipulin tarpeeseen vasta vähän ennen ruuanlaittoon ryhtymistä. Tällä ohjeella saa hyvää punasipulilisäkettä nopeasti, mutta kannattaa tehdä se edes vähän aikaisemmin kuin muu ruoka, jotta maut ehtivät tasoittua ja sipuli pehmetä.

1 iso tai 2 pienempää punasipulia
0,5 dl valkoviinietikkaa (tai omenaviini- tai punaviinietikkaa)
2 rkl sokeria (tai vähemmän!)
0,5 tl suolaa (makustele ja laita enemmän jos haluat)
1 rkl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä

Laita liemen ainekset kulhoon ja sekoittele jotta sokeri sulaa. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kaada kulhoon ja sekoita. Peitä ja laita jääkaappiin maustumaan. Ota huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua.