2 rkl voita, n. 30 g
300 g paistijauhelihaa
1 sipuli
2–3 dl liotettuja suolasieniä
1,5 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä tai vettä
1 dl ranskankermaa (tai ruokakermaa)
pippuria
1 prk tomaattipyrettä
Liota suolasieniä yön yli väljässä
vedessä, tai keitä huuhdeltuja sieniä n. 2 litrassa vettä 10
minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä. Silppua sipuli ja
ruskista se yhdessä jauhelihan kanssa voissa. Silppua sieniä
pienemmäksi ja lisää pannulle. Ripottele jauhot sekaan, sekoita
tasaiseksi ja anna jauhojen kypsyä hetki. Lisää sitten lihaliemi
sekoittaen. Lisää myös ranskankerma ja tomaattipyre. Anna hautua
viitisen minuuttia. Mausta pippurilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden
tai makaronien kanssa.