Tabbouleh tehdään tavallisesti
bulgurista, mutta halusin juhannuksena tehdä grillatun kalan kanssa
vähän erikoisemman version, ja tein sen kvinoasta. Kaupasta löytyi
kotimaista kvinoaa, joka lisäksi oli luomua.
Valmistin kvinoan paketin ohjeen mukaan
paahtamalla. Kvinoa huuhdellaan hyvin ennen valmistamista. Kotimaisen
kvinoan pieni koko aiheutti päänvaivaa, koska tavallisen siivilän
silmäkoko oli liian suuri. Liotin kvinoaa muovikulhossa ja vaihdoin
vettä monta kertaa. Pian kvinoa oli turvonnut sen verran, että se
pysyi siivilässä.
6 annosta
3 dl kvinoaa
1 kurkku
250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja
kesäsipulia
lehtipersiljaa, 1–2 rkl silppua
minttua, n.1 rkl silppua
½ dl oliiviöljyä
sitruunan mehu
1 tl suolaa
mustapippuria
Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen
mukaan. Anna jäähtyä. Pilko sipulit, kurkku ja tomaatit. Silppua
yrtit. Sekoita kastikkeen ainekset, eli öljy, sitruunamehu, suola ja
pippuri. Yhdistä ainekset. Anna salaatin jäähtyä ja makujen
tasoittua jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.
Kvinoasalaatin lisäksi grillatun kalan
kaveriksi sopii hyvin sitruunajugurttikastike.