Iät
ajat olen tehnyt nopean, helpon ja hyvän torttupohjan tällä ohjeella. Tätäkään
ohjetta en ole oppinut ulkoa, vaikka se on hyvin yksinkertainen. Vaan nytpä se
löytyy täältä blogista.
Pohjaa
varten pitää olla sellainen vuoka, joka muodostaa reunat valmiille tortulle.
Vuoka voidellaan hyvin margariinilla ja jauhotetaan korppujauhoilla.
3
munaa
vajaa
1 dl sokeria
1
dl vehnäjauhoja
(tai puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja)
½
tl leivinjauhetta
Laitetaan
uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisätään keltuaiset vähitellen sekaan. Lisätään sokeri ja vatkataan vielä.
Yhdistetään jauhot ja leivinjauhe ja lisätään seos käännellen
muna-sokerivaahtoon. Kaadetaan vuokaan ja paistetaan n. 20 minuuttia.
Jäähtyneen
torttupohjan voi kostuttaa esimerkiksi maidolla tai sitruunamehu-vesiseoksella
ja päälle voi laittaa pieniksi pilkottuja hedelmiä, tuoreita (kotimaisia)
mansikoita (erityisen hyvää!), säilykehedelmiä ym. sekä sokerilla ja
ripauksella vaniljasokeria maustettua kermavaahtoa.