Porkkanat
ovat pääosassa tässä kasvissosekeitossa, jota terästin sulatejuustolla.
Kukkakaalia laitoin mukaan, koska sitä sattui olemaan runsaasti.
4 annosta
500 g porkkanoita
1 salottisipuli/banaanisalottisipuli/keltasipuli
lohko kukkakaalia
1 rkl öljyä
1 l vettä
2
kasvisliemikuutiota
mustapippuria
125 g
sulatejuustoa
Lisäksi paahdettuja
auringonkukansiemeniä ja raejuustoa
Kuori
ja silppua sipulit. Kuullota sipuleja öljyssä, lisää hetken kuluttua kuoritut
ja pilkotut porkkanat ja kukkakaalilohkot. Lisää vedenkeittimessä
esikuumennettu vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua kannen alla noin 15–20
minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja
soseuta keitto sauvasekoittajalla. Laita takaisin liedelle ja lisää juusto.
Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja rouhaise mustapippuria mukaan, jos haluat.
Tarjoile vaalean leivän kanssa.
Ripottele
annoksen päälle paahdettuja auringonkukansiemeniä ja/tai raejuustoa. Tarjoa
hyvän leivän kera.