Tässä
salaatissa ovat maut kohdallaan, ja kun salaatin kanssa nauttii yrteillä
marinoitua broileria ja grillattua kesäkurpitsaa niin elämys on mitä parhain!
Ja jos juomana on roséviiniä, saa ihanan, viikonloppuun sopivan makuelämyksen.
Nappasin
idean Allt om mat -lehden numerosta
8/2015, mutta muokkasin sitä jonkin verran, muun muassa laittamalla kahden
hengen annokseen ohjetta enemmän juustoa ja vähentämällä broilerin marinadissa käytettyjen
yrttien määrää. Broilerit kääräisin pekoniin ja grillasin, kun lehdessä ne
paistettiin uunissa.
Alkuperäisen
ohjeen puy-linssit ovat ikuinen ongelma tavallisessa marketissa asioivalle.
Hyvällä tuurilla löytyy, useimmiten ei. Joistakin kaupoista niitä voi löytää
ranskalaisten linssien nimellä. Todennäköisesti tähän sopivat myös mustat beluga-linssit.
Onneksi kaapissa sattui olemaan juuri tarvittava määrä linssejä, joiden parasta
ennen -päivämäärä oli tosin jo mennyt jokunen kuukausi aikaisemmin (ei
vaikuttanut millään tavalla makuun).
Kolmelle nälkäiselle tai neljälle osana ateriaa
3 suurta broilerin
rintafileetä, ilman nahkaa ja luita
1 rkl tai enemmän
provencen yrttisekoitusta
tuoreita yrttejä,
jos on (salviaa ja rosmariinia)
1,25 tl suolaa
mustapippuria
myllystä
1 pienen sitruunan
mehu
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
murskattuna
pekonia,
mielellään kotimaista ja jos mahdollista, luomua. Ei pakollinen.
Leikkaa
fileet kolmeen osaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada vahvaan muovipussiin
tai sopivaan astiaan. Lisää lihat ja kääntele, jotta kaikki maustuvat. Anna
maustua jääkaapissa jokunen tunti tai yön yli. Ennen grillaamista ota lihat huoneenlämpöön
puolisen tuntia aikaisemmin ja kääri halutessasi pekoniin. Lihat voi myös
paistaa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Linssit ja kesäkurpitsa
2 dl puylinssejä
4 dl vettä
1 laakerinlehti
oksa rosmariinia
1 tl suolaa /
kasvisliemikuutio
1 kesäkurpitsa
0,5 tl suolaa
1 + 2 rkl
oliiviöljyä
1 punasipuli
1 rkl punaviinietikkaa
150 g chevrejuustoa
salaattia
Huuhtele
linssit ja keitä niitä hiljalleen laakerinlehdellä, rosmariinilla ja suolalla
tai liemikuutiolla maustetussa vedessä. Katso linssien pakkauksesta keittoaika.
Valuta.
Leikkaa
kesäkurpitsa pitkittäin viipaleiksi ja suolaa kevyesti. Penslaa oliiviöljyllä,
ja grillaa tai paista kuumalla pannulla.
Leikkaa
kuorittu punasipuli kahtia ja puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuleja
oliiviöljyssä hetki, ja lisää sitten viinietikka ja valutetut linssit. Paista muutama
minuutti. Anna jäähtyä hetki.
Asettele
tarjoilukulhoon salaatinlehtiä (tai -silppua tms.) ja lusikoi linssit päälle.
Ripottele päälle reilusti juustoa.
Tarjoile
broilerit linssisalaatin ja kesäkurpitsan kera.