Ateriasta
jäi reilusti yli keitettyä basmatiriisiä ja uunissa paistettuja, marinoitujapieniä broilerin pihvejä. Löysin ETNOkasviskeittokirjasta
hyvän ohjeen keitetyn riisin paistamiseen. Vaikka riisiä oli lähes litra,
söimme sen kahteen pekkaan hyvällä ruokahalulla. Ohjeessa riisiä käytetään
vähemmän. Kirjan ohjeessa seesamiöljyä käytettäisiin puoli desiä. Mielestäni
seesamiöljyn maku on niin vahva, että laitoin sitä vähemmän ja korvasin osan
rypsiöljyllä. Riisi oli uskomattoman hyvää, ja kuinkakohan hyvää se olisi
ollutkaan, jos olisin muistanut lisätä lopuksi sitruunan mehun joukkoon.
Nälkäisenä touhutessani mehu jäi kippaamatta puristimen kulhosta. (Laitoin
mehun pieneen purkkiin ja säilytin jääkaapissa jotakin muuta käyttöä varten.)
5 dl (tai enemmän)
keitettyä basmatiriisiä
vajaa 2 tl suolaa
(kannattaa aloittaa vajaalla teelusikallisella ja lisätä lopuksi, jos tarpeen
1 rkl seesamiöljyä
+ 2 rkl rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl
paprikajauhetta
1 dl
seesaminsiemeniä
2 tl
korianterinsiemeniä
1 rkl jauhettua
maapähkinää
2 tl
sinapinsiemeniä
sitruunan mehu
Keitä
riisi, jos sitä ei ole valmiina. Hauduta öljyssä paprika, kurkuma sekä
seesamin- ja korianterinsiemenet. Lisää pannulle kypsä riisi ja sekoita. Paahda
pannulla seesaminsiemenet ja morttelissa jauhetut maapähkinät, ja lisää ne
sitten riisin joukkoon. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja tarjoile.